ΡΟΔΟΣ 2017-05-02T15:19:11+02:00

Σχετικά με το νησί της Ρόδου

Γενικές Πληροφορίες

Το νησί της Ρόδου αδιαμφισβήτητα αντιπροσωπεύει και διακρίνεται για τη  μοναδική πολυπλοκότητα του. Σταυροδρόμι θαλασσών και πολιτισμών, ατέλειωτες παραλίες με βότσαλα και κρυστάλλινα καθαρά νερά, καταπράσινες περιοχές, πανέμορφα πευκοδάση και αμπελώνες, σημαντικοί αρχαιολογικοί χώροι. Υπέροχοι οικισμοί και άνθρωποι συνθέτουν και δημιουργούν μια ασύγκριτη και αξεπέραστη γοητεία που φυλακίζει για πάντα στο μυαλό του επισκέπτη το σμαραγδένιο νησί της Ρόδου.

Η μεσαιωνική πόλη στην ομώνυμη πρωτεύουσα της Ρόδου, το Φαληράκι, η Λίνδος, η Ιαλυσσός, η Ιξιά, το Πρασσονήσι, ο Αρχάγγελος, τα Αφάντου, ο Εμπωνας, τα Κοσκινού, είναι ένα μικρό δείγμα από περιοχές που είναι άξιες επίσκεψης. Το ταξίδι στη Ρόδο μαγευτικό και γεμάτο εναλλαγές που προσφέρουν μεγάλες συγκινήσεις.

Η πόλη της Ρόδου

Η πόλη της Ρόδου στέκεται πάνω ακριβώς από την αρχαία πόλη, της οποίας η ίδρυση υπολογίζεται στο 408 π.Χ. Η ιστορία των 2.400 ετών που την περιβάλλει, έχει αφήσει διάσπαρτα μέσα της απομεινάρια κάθε εποχής.

Όλοι οι διαφορετικοί λαοί που κατοίκησαν στη Ρόδο έχουν αφήσει το σημάδι τους σε όλες τις πλευρές του πολιτισμού του νησιού: στην τέχνη, τη γλώσσα, την αρχιτεκτονική. Η Μεσαιωνική Πόλη που βρίσκεται στην ομώνυμη πρωτεύουσα, είναι μείγμα διαφορετικών αρχιτεκτονικών από διάφορες ιστορικές περιόδους με δεσπόζουσα την περίοδο της παραμονής στο νησί του τάγματος των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη καθώς και αυτής των Οθωμανών.

BOOK NOW